Speciaal voor u gebrouwen met eigen gepersonaliseerd etiket.
Vraag ons naar de mogelijkheden.xxxxxxxx
Borre is een robuust, donkerkleurig, licht zoet caramout smakend bier met een EBC 30
Gruppel is een amberkleurig, fris smakend biertje met een vleugje ginger, waarvan je heerlijk kan genieten en je terug brengt naar vervlogen tijden. EBC 13
Tabakse Waag is een mooi, helder, amberkleurig, fris geurend en licht bitter smakende lentebok. EBC 10
Een fris lichtzoet smakend zomerseizoen biertje met een vleugje citroen, sinaasappel en koriander, mooi amberkleurig. EBC 5
De Soete Bock is een herfstbok vernoemd naar Joost de Soete. EBC 39
Een zacht lichtblond goudkleurig honingbiertje met een frisse afdronk. EBC 6
Ons nieuwste biertje in de serie AmerongUH, Het Huchtje.
een fris blond bier met met citroen en koriander en 4,8 % alc. EBC 13
Brouwerij Hemursbier is een kleine ambachtelijke brouwerij dat in 2015 is ontstaan uit de hobby die drie vrienden uit Amerongen tezamen alweer enkele jaren uitoefenen, namelijk het met liefde en zorg brouwen van diverse soorten bier. De biertjes die thuis werden geserveerd aan vrienden en bekenden werden erg gewaardeerd, waardoor we serieus overwogen om ons bier aan een breder publiek te presenteren. Een hobby is het nog steeds, maar tegelijk zijn we ook serieus bij het brouwen van ons bier.
De naam Hemursbier is afgeleid van het oude woord Hemur of Amer, wat rivier of lopend water betekent. Voordat de naam Amerongen voor het eerst omstreeks 1126 werd gebruikt, heette de toenmalige agrarische nederzetting Hemur-Enge, hetgeen “Aan de rivier” zou betekenen. Omdat het Amerongse water dat Hemursbier gebruikt mede bepalend is voor de smaak, was al gauw de naam Hemursbier geboren.
De biertjes die we brouwen zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; gerst en hop zijn daarin bepalend. Het geheim zit voor ons in de liefde voor het ambacht en ultieme verhouding van de ingrediënten.
Daar bovenop komt de toewijding en het geduld waarmee ieder bier wordt gebrouwen. We brouwen ons bier met enkel Amerongs water, gerstemout, tarwemout, hopbloemen, (kandij)suiker en gist.
Onze speciaalbieren worden daarnaast op smaak gebracht met o.a.vruchten, kruiden of honing. Ons bier is ongefilterd, van hoge gisting en krijgt een nagisting in de fles. De wijze van lagering geeft het bier toch een heldere en frisse uitstraling met een fijne schuimkraag dat de smaak tot aan de laatste slok behouden laat blijven. Op zoek naar perfectie, zullen we onze bieren blijven verbeteren.
Jan vindt het ontzettend belangrijk dat bij het ontwikkelen van bieren de juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheid worden gebruikt. Ook is het organisatorische deel bij Jan in goede handen.
Jon schept er veel plezier in om op creatieve wijze weer een andere smaak aan bier toe te voegen en is altijd weer nieuwsgierig wat de uitslag van zijn creatie zal zijn. Hij zorgt voor verrassende nieuwe biertjes door continu iets geks te bedenken om de smaak, kleur en helderheid lekker te variëren
Frits is geïnteresseerd in alles wat met bier te maken heeft en altijd een kritische proever. Hij is de brouwmeester die zorgt dat de smaak en het karakter gewaarborgd blijft
Bierbrouwerij Hemursbier wil meewerken aan het zenden van etiketten en of bierviltjes.